Respect, Plutonier adjutant George Banda!

Luni, 08 Ianuarie 2024Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Respect  Plutonier adjutant George Banda | imaginea 1 Probabil că mulți dintre voi ați citit știrea despre accidentul care s-a petrecut sâmbătă după-masă, 6 ianuarie a.c. în zona muncitoresc, în care un bărbat a fost grav rănit, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta, însă puțini dintre voi știți că acestui om i-a fost acordată încă o șansă la viață datorită unui pompier aflat în timpul liber.

Printre martorii acestui eveniment a fost și Plt. adj. George Banda, subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin. El este paramedic și deservește ambulanța SMURD de mai bine de 10 ani.

George a văzut accidentul în timp ce mergea spre casă, către zona muncitoresc. Imediat a parcat mașina pe liniile de tramvai și s-a grăbit către victimă. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să evalueze victima, care din păcate se afla în stop cardio-respirator.

Fără să stea pe gânduri i-a eliberat căile respiratorii și i-a făcut masaj cardiac preț de câteva minute, moment în care victima a început să respire. Până la sosirea echipajului SMURD, a stat lângă bărbatul care a fost lovit de mașină și i-a susținut capul în poziția corectă pentru ca victima să poată respira.

După sosirea echipajelor de intervenție, victima a fost preluată de doctorul Lisi Ștefan, de la Serviciul de Ambulanță Județean, care l-a însoțit în ambulanța SMURD și a fost transportată la spital cu semne vitale, în stare de inconștiență.

Deși aflat în timpul liber, știind că ai lui colegi, care se aflau pe tură, erau deja pe drum, subofițerul nu a neglijat faptul că persoana aflată în suferință avea nevoie de ajutor imediat și, prin intervenția sa, a reușit să îi readucă semnele vitale. Felicitări, George! Pompierii cărășeni sunt prezenți la datorie 2424, chiar și când nu se află pe tura de serviciu!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.