Un bărbat a fost găsit carbonizat într-o casă cuprinsă de flăcări

Joi, 18 Ianuarie 2024Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Un barbat a fost gasit carbonizat intr o casa cuprinsa de flacari | imaginea 1 În cursul zilei de luni, 15 ianuarie a.c., un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că flăcările au cuprins o casă din localitatea Valea Iașului.

În urma apelului, către locul indicat, s-au deplasat în cel mai scurt timp pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș cu două autospeciale de stingere, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Argeș.

Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că flăcările se manifestau generalizat la casa de aproximativ 40 mp și au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Din nefericire, printre dărâmăturile din interiorul construcției, a fost identificat corpul carbonizat al unei persoane de sex masculin. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzit.

Pompierii argeșeni atrag atenția asupra faptului că vârstnicii reprezintă o categorie vulnerabilă în aceasta perioadă. Numai săptămâna trecută au fost solicitați să intervină pentru stingerea a trei incendii violente, produse în orașul Costești și localitățile Cicănești și Sălătrucu, în fiecare dintre cazuri, fiind rănite persoane vârstnice.

Salvatorii fac apel la fiecare dintre dumneavoastră să fiți responsabili și să nu‐i uitați pe cei dragi…vorbiți cu ei și atrăgeți-le atenția la primejdiile pe care este posibil să nu le mai bage în seamă. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, se recomandă să se țină cont de următoarele:

  • se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
  • depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
  • în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
  • cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.