Zece hectare de vegetație uscată și stuf au ars pe malul unui iaz

Luni, 08 Ianuarie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Zece hectare de vegetatie uscata si stuf au ars pe malul unui iaz | imaginea 1 Aproximativ zece hectare de vegetație uscată și stuf au ars, joi seară, 4 ianuarie a.c., pe malul iazului Costești.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, în mai multe focare. Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost focul deschis în spații deschise.

Din aceeași cauză, după-amiază s-a produs un alt incendiu pe raza localității Cătămăraști Vale. Au intervenit tot pompierii de la Detașamentul Botoșani. Când au ajuns la fața locului, ardea vegetația uscată de pe aproximativ 5000 de metri pătrați și exista pericolul de propagare a flăcărilor la o casă din apropiere.

Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile poate avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la locuințe, depozite sau chiar la păduri. Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Zece hectare de vegetatie uscata si stuf au ars pe malul unui iaz | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.