89 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o hală

Marți, 20 Februarie 2024Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

89 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o hala | imaginea 1 Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj au intervenit în cursul dimineții de joi, 15 februarie a.c., pentru a stinge un incendiu care a cuprins o hală situată la intrare în localitatea Baciu.

Primul apel la numărul unic de urgență a venit la ora 07:33, iar la fața locului s-au deplasat echipajele de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca. Mai exact, primele 3 autospeciale au sosit la locul intervenției la ora 07:44, în condiții de trafic aglomerat. În acel moment, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la întreaga hală, de aproximativ 650 de metri pătrați.

Concomitent, s-au deplasat spre locul solicitării forțele de la Detașamentele 2 Cluj-Napoca și Turda. Suplimentar, au fost solicitate câte o autospecială de la ISU Bihor și ISU Sălaj.

În cele din urmă, nu a mai fost necesară intervenția colegilor din județele învecinate, întrucât pompierii clujeni au localizat rapid incendiul. În plus, pe parcursul intervenției nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Echipajele au lucrat simultan, pe mai multe sectoare, pentru localizarea și stingerea incendiului, respectiv protejarea imobilelor din vecinătate. Spre exemplu, la numai cinci metri distanță de hala afectată era situat un imobil pe trei niveluri, pe care pompierii l-au protejat în totalitate, fără a se înregistra pagube.

S-a reușit de asemenea protejarea blocului de locuințe, pe cinci niveluri, aflat la 15 metri de hală. În acest caz, pagubele se rezumă doar la geamurile imobilului, ca urmare a căldurii intense. Pe de altă parte, vântul puternic a îngreunat intervenția și a favorizat flăcările.

Din cauza degajărilor de fum, s-a emis un mesaj de avertizare către populație prin sistemul RO-Alert. Au ars materialele depozitate în interiorul halei, cum ar fi instalații sanitare, termice, electrice și diferite utilaje.

La misiune au luat parte 6 ofițeri, alături de 72 de subofițeri și 11 soldați, care au încadrat 7 autospeciale cu apă și spumă, 2 autospeciale pentru intervenții și salvări de la înălțimi, alături de o ambulanță SMURD, trimisă preventiv. Misiunea s-a încheiat la ora 13:30, după ce ultimele echipaje au lichidat focarele ascunse și au înlăturat efectele negative ale incendiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.