În sprijinul comunității

Vineri, 02 Februarie 2024Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

In sprijinul comunitatii | imaginea 1 În doar trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 80 de evenimente.

Din totalul intervențiilor, 62 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, un accident rutier, șapte incendii.

Echipajele au mai executat o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o misiune pentru deblocarea unei uși de acces în locuință în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale și opt misiuni de recunoaștere și informare preventivă, desfășurate în zonele comerciale cu aglomerări de persoane.

❗️Se atrage atenția cetățenilor că dintre cele șapte incendii la care au intervenit pompierii militari teleormăneni la sfârșit de săptămână, șase s-au manifestat la locuințe, iar toate au avut o cauză comună de izbucnire - COȘUL DE FUM!

❗️Pentru evitarea unor astfel de evenimente, salvatorii vă recomandă:

  • izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm; în spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului;
  • curățați frecvent coșurile de evacuare a fumului de funingine;
  • evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;
  • depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate;
  • amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim un metru față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă;
  • supravegheați permanent focul;
  • nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile.

📣Foarte important❗️👉 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.