Incendii, accidente rutiere și alte intervenții

Joi, 08 Februarie 2024Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Incendii  accidente rutiere si alte interventii | imaginea 1 În perioada 2-5 februarie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 141 misiuni, cele mai multe dintre ele –115, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 8 incendii în urma cărora s-au înregistrat doar pagube materiale.

În perioada menționată, pompierii militari au intervenit și în cazul a 6 accidente rutiere soldate cu 8 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță, 6 dintre ele fiind ulterior transportate la spital, una singură fiind declarată decedată la fața locului.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în alte 12 situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD, ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.