Incendiu devastator într-o gospodărie harghiteană

Vineri, 23 Februarie 2024Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu devastator intr o gospodarie harghiteana | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, duminică noaptea, 18 februarie a.c., aproape de miezul nopții, într-o gospodărie din localitatea Căpâlnița.

La locul evenimentului, au fost mobilizați pompierii din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, SVSU Căpâlnița și Vlăhița, cu patru autospeciale de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, la nivelul acoperișului unei case, pe o suprafață de circa 200 mp, precum și la acoperișul anexelor învecinate, în care erau depozitați baloți de fân, existând pericolul propagării la casa și grajdul cu șură din apropiere.

Pompierii au acționat, timp de două ore, pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, tavanul camerei în care se afla centrala termică și cca. 100 baloți fân. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.