Incendiu violent într-o gospodărie din județul Giurgiu

Joi, 08 Februarie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu violent intr o gospodarie din judetul Giurgiu | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, vineri seară, 2 februarie a.c., într-o gospodărie din localitatea Zorile. Când au văzut flăcările, proprietarii au cerut ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și Stației Mihăilești, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o cisternă și o ambulanță SMURD.

Aceștia au constatat faptul că ardeau două anexe, în care se aflau centrala termică, un autoturism nefuncțional și alte bunuri. Flăcările au afectat peretele și sageacul din spatele casei, iar o parte din mobilier, electronice și materiale textile s-au deteriorat.

Din fericire, incendiul nu s-a extins și la restul locuinței. Cel mai probabil acesta a fost provocat de jarul sau scânteile căzute din sistemul de încălzit. Pentru a preveni astfel de incendii, trebuie respectate următoarele măsuri:

  • amplasaţi, în faţa sobelor/a centralelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;
  • în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei sau a plitei deschisă;
  • nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.