Incendiu violent într-o gospodărie giurgiuveană

Duminică, 18 Februarie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu violent intr o gospodarie giurgiuveana | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, luni dimineață, 12 februarie a.c., într-o gospodărie din localitatea Palanca.

Cel mai probabil flăcările au pornit dintr-o magazie, din cauza unui scurtcircuit, și s-au extins la anexele din apropiere și la acoperișul casei.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere, o cisternă și o ambulanță SMURD.

Aceștia au constatat faptul că ardeau anexele, pe o suprafață de aproximativ 80 mp și acoperișul locuinței, pe circa 70 mp. Pompierii au reușit să protejeze restul casei, dar și locuințele vecinilor.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.