Intervenție de 6 ore pentru salvarea unor câini blocați într-un aven

Luni, 05 Februarie 2024Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Interventie de 6 ore pentru salvarea unor caini blocati intr un aven | imaginea 1 În decursul zilei de joi, 1 februarie a.c., pompierii brașoveni au fost solicitați să intervină pentru extragerea a doi câini din localitatea Comăna de Jos.

Cei doi patrupezi ghinioniști au căzut într-un șanț săpat într-o stâncă, acesta având o adâncime de aproximativ 15 metri.

Imediat după apelul primit, salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Făgăraș s-au deplasat la locul solicitării, cu o autospecială de intervenție și un echipaj de prim-ajutor.

S-a acționat în sistem integrat cu salvatorii din mediul subteran și speologic pentru recuperarea celor doi patrupezi.

La acțiunea de salvare, care a durat mai mult de 6 ore, au participat echipe specializate din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Brașov și ISU Brașov.

În peste 6 ore intense, cele 3 echipe de salvatori au intervenit atât pentru extragerea celor 2 animale, cât și pentru asigurarea perimetrului.

Astfel, patrupezii au fost extrași din șanț și predați în siguranță stăpânului. Se adresează felicitări tuturor!

Acesta este încă unul din multele exemple care dovedește că o bună colaborare între instituții întotdeauna este cea mai bună soluție pentru misiuni încheiate cu succes!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.