La un pas de tragedie - Trei copii și un adult răniți în urma unei explozii

Joi, 08 Februarie 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

La un pas de tragedie   Trei copii si un adult raniti in urma unei explozii | imaginea 1 Secția de Pompieri Huși a intervenit pentru evacuarea, evaluarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor unei explozii produse într-o locuință din localitatea Stănilești, comuna Stănilești.

La intervenție au participat și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. În explozia care nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu au fost surprinse patru persoane, trei copii și un adult.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite patru victime, locuința fiind avariată în baie și într-un hol.

Au fost găsiți trei copii (două fete cu vârste de șapte, respectiv opt ani, precum și un băiat în vârstă de cinci ani) care prezentau arsuri de gradele I și II la nivelul feței, gâtului, membrelor superioare, toracelui posterior și anterior.

De asemenea, salvatorii l-au găsit rănit și pe tatăl celor trei copii, un bărbat în vârstă de 36 ani care a suferit arsuri de gradele I și II la nivelul feței și ale membrelor superioare.

Cele patru victime au fost evacuate, evaluate și li s-a acordat primul ajutor, ulterior fiind transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Huși.

Ulterior, victimele au fost transportate la unități medicale din municipiul Iași, la Spitalul “Sfânta Maria” Iași, respectiv la Spitalul “Sfântul Spiridon” Iași. Explozia nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu.

În urma exploziei a fost avariată baia, planșeul din gips carton, precum și o ușă. Cauza probabilă care a dus la producerea exploziei a fost acumulatea gazelor într-un spațiu închis.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.