O autoutilitară a luat foc pe o stradă din orașul Giurgiu

Duminică, 18 Februarie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

O autoutilitara a luat foc pe o strada din orasul Giurgiu | imaginea 1 O autoutilitară a luat foc, vineri dimineață, 9 februarie a.c., pe strada Dudului din municipiul Giurgiu. Aceasta era parcată pe marginea drumului, în spatele unui alt autoturism. Proprietarul, care se afla în blocul din apropiere, a coborât imediat și a cerut ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardea violent partea din față a autoutilitarei, iar flăcările au ajuns și la cealaltă mașină.

Din fericire, nu au fost persoane rănite. Autoutilitara a ars în proporție de 90%, iar la autoturism au ars bara și stopurile, s-a degradat haionul și s-a spart luneta. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • verificaţi instalaţia electrică: aceasta nu trebuie să prezinte cabluri neizolate;
  • nu faceți improvizații la instalația electrică;
  • asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
  • verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
  • verificați perioada de garanție a stingătorului din autovehicul.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.