O bombă și 3 grenade au fost descoperite în pădure

Duminică, 18 Februarie 2024Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

O bomba si 3 grenade au fost descoperite in padure | imaginea 1 O bombă de aruncător calibru 82 mm și 3 grenade de mână ofensive provenite din conflictele armate au fost descoperite, joi după-amiază, 8 februarie a.c., în pădurea de la ieșirea din Băile Tușnad, de către detectoriști autorizați, care au solicitat sprijinul pirotehniștilor harghiteni.

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita s-a deplasat la fața locului pentru cercetarea, detectarea, identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea acestora, în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

❗️ATENȚIE‼️ În cazul găsirii unor elemente de muniție, pompierii recomandă cetățenilor respectarea cu strictețe a următoarelor măsuri: ☎️să sune imediat la numărul de urgență 112; ⛔să nu atingă muniția neexplodată;🏃să se îndepărteze de locul în care le-au găsit; ⛔să țină copiii și animalele departe de locul periculos; ⛔să nu le domonteze componentele.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.