Peste 150 de intervenții ale pompierilor hunedoreni la sfârșit de săptămână

Joi, 08 Februarie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Peste 150 de interventii ale pompierilor hunedoreni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 154 misiuni și intervenții. O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 121 astfel de solicitări.

În această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, după cum urmează:

În data de 04 februarie a.c., pompierii Secției Ilia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană din localitatea Visca. Pentru intervenție au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

La sosirea echipajelor operative la fața locului, ardea generalizat întreaga cabană construită din lemn, cu suprafața de aproximativ 35 de metri pătrați. Din fericire, nicio persoană nu a fost surprinsă de eveniment. Intervenția pompierilor a durat circa 3 ore iar cauza probabilă a producerii incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător față de materiale combustibile.

Tot în data de 04 februarie a.c., pompierii Detașamentului Deva au intervenit pe B-dul Decebal, la un operator economic din domeniul alimentației publice, pentru a lichida un incendiu izbucnit la coșul de evacuare a fumului al unui cuptor.

La sosirea echipei de intervenție la fața locului, existau mari degajări de fum, însă intervenția promptă a făcut ca incendiul să fie stins în limitele găsite. În urma evenimentului, nu au existat persoane care să necesite ajutor medical.

De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 4 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Deva, Vulcan, Aurel Vlaicu DN7 și Uroi, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 11 cazuri, au desfășurat 12 misiuni de recunoștere în teren la operatori economici din domeniul serviciilor turistice și au acționat în alte 5 situații pentru protecția comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.