Trupul carbonizat al unui sexagenar a fost găsit într-o casă cuprinsă de flăcări

Luni, 05 Februarie 2024Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Trupul carbonizat al unui sexagenar a fost gasit intr o casa cuprinsa de flacari | imaginea 1 Miercuri noaptea, 31 ianuarie a.c., la ora 22.00, militarii din cadrul Detasamentului de Pompieri Tecuci au fost solicitați să intervină la un incendiu de locuință in localitatea Negrilești, str. Unirii. S-au deplasat două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și SVSU Negrilești.

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul gospodăriei, iar pompierii au reușit localizarea incendiului in limitele găsite. Cu toate acestea, au ars bunurile materiale din două camere de locuit și acoperișul casei pe o suprafață de 80 mp.

Concomitent cu acţiunile pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a constituit o echipă de căutare-salvare pentru căutarea unei persoane care se presupunea că se află în locuinţă.

Din păcate, în interiorul unei camere a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat de 60 de ani. După stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a acestuia ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire.

RECOMANDĂRI! În ultima perioadă au avut loc mai multe incendii de locuinţe, provocate de nerespectarea măsurilor minime de siguranţă.

– evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur; – depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate; – amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim un metru față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă; – supravegheați permanent focul; – nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile; – izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm; în spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile; – evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului; – curățați coșurile de evacuare a fumului de funingine.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.