Bilanțul misiunilor gestionate de pompierii sălăjeni

Sâmbătă, 16 Martie 2024Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Bilantul misiunilor gestionate de pompierii salajeni | imaginea 1 În perioada 08 - 10 martie a.c., efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au intervenit la 59 de misiuni, astfel: 45 de misiuni ale echipajelor SMURD și 4 misiuni de localizare și lichidare a incendiilor.

Duminică după-amiază, 10 martie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Zalău au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un imobil de pe strada Sfânta Vineri din municipiul Zalău.

Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc. Au ars piese de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri din interiorul locuinței. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de natură electrică.

În perioada de referință s-au produs 2 incendii la vegetație uscată în municipiul Zalău și în localitatea Gâlgău Almașului, în urma cărora a fost afectat aproximativ 1 hectar de teren.

S-au mai efectuat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren, asigurări măsuri de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unor evenimente sportive și alte tipuri de misiuni.

În continuare, salvatorii sălăjeni sunt la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.