Doi bărbați, intoxicați în timpul unor lucrări la un bazin tehnic

Sâmbătă, 16 Martie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Doi barbati  intoxicati in timpul unor lucrari la un bazin tehnic | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 145 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns la 113 solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentul Orăștie – 20 intervenții, Detașamentul Deva – 18 intervenții și Detașamentul Hunedoara - 12 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 11 incendii de vegetație uscată, suprafața totală de teren afectată în urma acestora fiind de aproximativ 12 hectare, dar și pentru stingerea altor 5 incendii care au avut drept cauză probabilă focul deschis sau scurtcircuit electric.

In data de 8 martie a.c., echipaje de salvatori ai Detașamentului Hunedoara au intervenit la un accident rutier produs în Hășdat, pe Drumul Județean 687, care face legătura dintre municipiul Hunedoara și orașul Călan, în urma căruia 3 persoane au fost grav rănite.

Sâmbătă, 9 martie a.c., pompierii Detașamentului Deva au intervenit în satul Mintia, comuna Vețel, pentru salvarea a două persoane care s-au intoxicat în timpul efectuării unor lucrări de dezinfectare a unui bazin tehnic din cadrul unei societăți comerciale din localitate.

În urma intoxicării, un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost transportat la spital, iar cel de-al doilea, în vârstă de 48 de ani, din păcate nu a mai putut fi salvat, medicul SAJ Hunedoara constatând decesul.

În aceste 3 zile, pompierii au participat la 9 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean. Alte 5 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.