Imobil din Bârlad, salvat de pompierii militari

Vineri, 22 Martie 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Imobil din Barlad  salvat de pompierii militari | imaginea 1 Marți, 19 martie a.c., Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu patru autospeciale și echipaje specializate, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o anexă gospodărească și o locuință din municipiul Bârlad, cartier Țuguiata II (strada Gladiolelor). Până la venirea echipajelor de intervenție, proprietarul locuinței s-a autoevacuat.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unui garaj și al unei anexe gospodărești, se extinsese la anvelopa termică a locuinței și exista riscul de propagare la întregul imobil, precum și la două case din apropiere (din cauza vântului).

Din garaj și din anexă au fost scoase cinci butelii încărcate cu GPL, o butelie încărcată cu gaz nobil și un compresor de aer. După mai bine de o oră de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Au ars garajul, anexa gospodărească și bunurile depozitate în interior, izolația exterioară a locuinței (pe o suprafață de circa 70 metri pătrați), patru ferestre și două uși. S-au degradat circa 25 metri pătrați izolație, aproximativ 40 metri pătrați tencuială, o fereastră, o ușă, bunuri electrocasnice și diverse alte produse textile ori confecționate din material plastic.

A fost salvat restul imobilului, precum și cele două case învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unei sobe (fără acumulare de căldură) supraîncărcate și neizolate corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.