Incendii, accidente rutiere și alte intervenții

Vineri, 22 Martie 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accidente rutiere si alte interventii | imaginea 1 În interval de trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 68 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 53 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave şi misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Totodată, pompierii militari au intervenit la patru accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Olteniţa, Lehliu Gară, Dragalina şi Chirnogi.

În urma acestor evenimente rutiere, 6 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la unităţi spitaliceşti. O victimă a fost preluată de un elicopter SMURD, iar o altă victimă, a unui accident care a avut loc pe A 2, la km 61, a fost declarată decedată.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor, echipajele profesioniste din cadrul inspectoratului au fost solicitate să intervină cu autospecialele de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a două incendii de locuinţe şi anexe gospodăreşti produse pe raza localităţilor Călăraşi şi Chirnogi.

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Lehliu Gară, Aprozi şi Budeşti, fară a fi înregistrate pagube materiale.

Pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate să intervină în seara zilei de duminică, 17 martie a.c., la mai multe intervenţii de stingere a unor incendii de anvelope în localităţile: Plătăreşti, Modelu, Cuza Vodă, Călăraşi, Orăşti şi Budeşti.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.