Incendii, accidente rutiere și alte misiuni

Luni, 25 Martie 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accidente rutiere si alte misiuni | imaginea 1 În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 69 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 60 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave şi misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Totodată, pompierii militari au intervenit la trei accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Dragalina (A2, Km 101, două autovehicule implicate, o singură personă rănită uşor), Lupşanu (două vehicule implicate, un autoturism şi un utilaj agricol) şi Fundulea (A2, km 40, un autoturism a acroşat din spate un autocar şi s-a rasturnat, rezultând o singură victimă).

În urma acestor evenimente rutiere, 5 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor, echipajele profesioniste din cadrul inspectoratului au fost solicitate să intervină cu autospecialele de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a trei incendii de locuinţe şi anexe gospodăreşti.

Acestea s-au produs pe raza localităţilor Călăraşi (strada Muşeţelului, bloc J 19, etaj 1, 13 persoane evacuate, fără victime), Valea Argovei (casă nelocuită la marginea localităţii) şi Cuza Vodă (anexă gospodărească).

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Rasa (comuna Grădiştea) şi Negoieşti (comuna Şoldanu), fară a fi înregistrate pagube materiale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.