Incendii de vegetație uscată și acțiuni de informare preventivă

Miercuri, 13 Martie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendii de vegetatie uscata si actiuni de informare preventiva | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 200 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns la 140 de solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentul Deva – 29 intervenții, Detașamentul Hunedoara – 19 intervenții și Detașamentele Orăștie și Petroșani cu câte 13 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 18 incendii de vegetație uscată, suprafața totală de teren afectată în urma acestora fiind de aproximativ 110 hectare.

Echipajele de pompieri au acționat, tot în aceste 3 zile, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma producerii a 3 accidente rutiere.

Pentru că, în ultima perioadă, numărul incendiilor de vegetație uscată este îngrijorător de mare, pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat 15 deplasări în localitățile județului.

Acestea s-au desfășurat la acțiuni pentru conștientizarea locuitorilor asupra arderilor necontrolate și a pericolului producerii incendiilor de vegetație uscată, dar și pentru informare în legătură cu modul de comportare în diferite situații de urgență.

O parte dintre aceste activități au fost efectuate împreună cu jandarmi și polițiști hunedoreni, dar și cu reprezentanți ai A.P.I.A. Hunedoara, iar după depistarea neregulilor au fost aplicate 3 sancțiuni.

Totodată, echipaje de pompieri de la subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara au efectuat 8 acțiuni de informare preventivă la unități de învățământ și lăcașuri de cult, dar și la operatori economici care prestează servicii turistice.

În aceste 3 zile, pompierii au participat la 8 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara. Alte 8 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.