Incendii și alte intervenții în sprijinul comunităților

Sâmbătă, 16 Martie 2024Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Incendii si alte interventii in sprijinul comunitatilor | imaginea 1 În luna februarie a anului 2024, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba au intervenit în 864 situații de urgență (în medie - 30 pe zi) pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical calificat, intervenind în sprijinul comunităților în diferite situații.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 636 solicitări. Totodată, salvatorii au acționat pentru stingerea a 59 de incendii din care 29 de vegetatie uscată, precum și în alte 169 intervenții în sprijinul comunităților.

În plan preventiv inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat un număr de 66 controale de prevenire la unități de turism și unități de asistență socială. În urma acestora au fost constatate 375 de deficiențe, au fost aplicate 337 de sancțiuni, din care 271 avertismente și 66 amenzi în cuantum de 265.500 lei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.