Incendiu la un bloc din Galați - Locatarii au fost evacuați

Vineri, 22 Martie 2024Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Incendiu la un bloc din Galati   Locatarii au fost evacuati | imaginea 1 Militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri Galați au intervenit, duminică, 17 martie a.c., cu trei autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autoscară de salvare la înălțime, pentru a lichida incendiul de la un bloc de locuințe din Zona Tiglina.

Arderea se manifesta cu flacără deschisă și degajare de fum pe casa scării, astfel încât pompierii au scos locatarii de la etajele superioare, cu măștile de rezervă, din dotare.

Proprietarul prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare și al feței, fiind preluat de ambulanța SAJ. Nu au fost victime, toți cei evacuați temporar fiind în siguranță. Cauza probabilă a fost efectul termic al curentului electric.

Ca urmare a numeroaselor incendii de apartament, pompierii vă transmit alăturat un Check-list pe care îl puteți face în propriul apartament, astfel încât să vă vedeți propriul spațiu din punctul de vedere al recomandărilor:

ASPECTE GENERALE!

🎯Există o cantitate mare de materiale combustibile (cutii, îmbracaminte) și de mobilier dispuse în dezordine și care îngreunează sau blochează deplasarea persoanelor?

🎯Obișnuiți să fumați în fotoliu sau în pat? 🎯Utilizați des lumânări parfumate sau cu efecte estetice? 🎯Păstrați chibriturile și brichetele in locuri accesibile copiilor?

INSTALAȚII ELECTRICE!

⁉️Există întrerupătoare, prize, cabluri electrice defecte? ⁉️Utilizați aceeași priză pentru conectarea mai multor aparate electrice?

⁉️Utilizați aparate electrice cu defecțiuni? ⁉️Lăsați aparatele electrice în funcțiune nesupravegheate?

BUCĂTĂRIE!

💢Sunt depozitate materiale inflamabile? 💢Butelia este încălzită sau folosită în pozitie culcată, ori înclinată ?

💢Folosiți butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete, neasigurate cu coliere la cele doua capete?

💢Buteliile de gaze lichefiate sunt montate sau depozitate in apropierea surselor de căldură ori sub acțiunea directă a razelor solare?

INSTALAȚII DE ÎNCĂLZIRE!

⛔Folosiți instalații de încălzire cu improvizaţii sau defecțiuni? ⛔Instalațiile de încălzire sunt lăsate in funcțiune nesupravegheate?

⛔Centrala cu gaze este neautorizată, este montată și verificată de firme autorizate?

✅Fiecare din situațiile unde se bifează in dreptul coloanei DA sunt nereguli în activitatea de prevenire a incendiilor manifestate în locuințe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.