Incendiu violent într-o gospodărie botoșăneană

Luni, 04 Martie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu violent intr o gospodarie botosaneana | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, joi noaptea, 29 martie a.c., într-o gospodărie din localitatea Răchiți. Când au văzut flăcările, proprietarii au cerut ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Pompierii au constatat faptul că o magazie, aflată lângă locuință, ardea generalizat și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă. Aceștia au reușit să protejeze casa.

Au ars anexă respectivă, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, dar și bunurile din interior.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de trei ore. Pompierii au înlăturat pericolul de incendiu, din magazie fiind scoasă o butelie.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.