Intervenție dificilă pentru stingerea unui incendiu de pășune și pădure
Sursa Foto: Facebook ISU Timis
Pompierii făgețeni, alături de colegii din cadrul Detașamentului 1 Timișoara și Stației Buziaș, în strânsă colaborare cu pădurari de la Ocolul Silvic Privat Stejarul, precum și voluntari ai comunei Pietroasa, au intervenit pentru stingerea unui incendiu de pășune și lizieră de pădure izbucnit la Crivina de Sus.
Împreună, timp de mai bine de 4 ore, au luptat împotriva flăcărilor. Suprafața incendiată depășește 22 hectare. Între localitățile Crivina de Sus și Poieni a fost organizat Punctul de Comandă, iar patru autospeciale de stingere au fost mobilizate pentru a face față situației de urgență.
𝐃𝐢𝐧 𝐧𝐞𝐟𝐞𝐫𝐢𝐜𝐢𝐫𝐞, 𝐢̂𝐧 𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐝𝐞 miercuri, 28 februarie a.c., 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐭𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐞𝐧𝐢 𝐚𝐮 𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐥𝐢𝐜𝐡𝐢𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐥𝐭𝐨𝐫 𝟏𝟕 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐢̂𝐧 𝐭𝐨𝐭 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥. Pompierii reamintesc că arderea vegetației uscate este 𝐒𝐓𝐑𝐈𝐂𝐓 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐑𝐙𝐈𝐒𝐀̆❕
N𝑒𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑛𝑑 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑧𝑖𝑐𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑟𝑑𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑚𝑖𝑟𝑖𝑠̦𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑡𝑢𝑟𝑏𝑎𝑟𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑙𝑖𝑡𝑖𝑒𝑟𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑎𝑑𝑢𝑟𝑖𝑖, 𝑠𝑡𝑢𝑓𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑡𝑢𝑓𝑎𝑟𝑖𝑠𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑎𝑢 𝑣𝑒𝑔𝑒𝑡𝑎𝑡𝑖𝑒𝑖 𝑖𝑒𝑟𝑏𝑜𝑎𝑠𝑒 constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de 2.500 RON, dar și 𝑑𝑒 𝑙𝑎 7.500 𝑙𝑒𝑖 𝑙𝑎 15.000 𝑙𝑒𝑖, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑓𝑖𝑧𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒 𝑙𝑎 50.000 𝑙𝑒𝑖 𝑙𝑎 100.000 𝑙𝑒𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑗𝑢𝑟𝑖𝑑𝑖𝑐𝑒, de către Garda Națională de Mediu.
Incendiile de vegetație uscată reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru mediul înconjurător, dar și pentru comunitate, deoarece pot produce pagube economice semnificative, și chiar pierderi de vieți. 𝑃𝑅𝑂𝑇𝐸𝐽𝐴𝑇̦𝐼 𝑀𝐸𝐷𝐼𝑈𝐿 𝐼̂𝑁𝐶𝑂𝑁𝐽𝑈𝑅𝐴̆𝑇𝑂𝑅!
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.