Misiuni și intervenții în sprijinul comunităților

Sâmbătă, 16 Martie 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Misiuni si interventii in sprijinul comunitatilor | imaginea 1 În interval de trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 67 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 60 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor și pentru intervenţia la un accident rutier produs pe raza localităţii Plevna, în care a fost implicat un autovehicul.

În urma evenimentului rutier a rezultat o singură victimă, bărbat, care prezenta mai multe traumatisme şi escoriaţi. Acesta a primit îngrijiri, iar ulterior a fost transportat la spital.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor, echipajele profesioniste din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospecialele de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea unui incendiu produs pe Varianta Nord, la periferia municipiului Călăraşi, la un centru de dezmembrări autovehicule, acesta fiind lichidat în limitele găsite.

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Lehliu Gară (aproape de km 68 al Autostrăzii Soarelui), Săruleşti, Roseţi, Frumuşani şi Ştefăneşti, fară a fi înregistrate pagube materiale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.