Numeroase intervenții gestionate de la începutul lunii martie

Vineri, 22 Martie 2024Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Numeroase interventii gestionate de la inceputul lunii martie | imaginea 1 De la începutul lunii martie până în prezent, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba au intervenit în 517 situații de urgență (în medie - 28 pe zi) pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical calificat sau intervenind în sprijinul comunităților în diferite situații.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 429 solicitări. Totodată, salvatorii au acționat pentru stingerea a 21 de incendii, dintre care 7 de vegetație uscată, precum și în alte 66 situații în sprijinul comunităților.

În plan preventiv, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au desfășurat un număr de 26 controale de prevenire la unități de turism, comerț și unitați care dețin depozitează sau comercializează azotați.

În urma acestora au fost constatate 149 de deficiențe, au fost aplicate 131 de sancțiuni, dintre care 99 avertismente și 32 amenzi în cuantum de 532.000 lei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.