Săptămână de foc pentru pompierii brașoveni

Vineri, 22 Martie 2024Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Saptamana de foc pentru pompierii brasoveni | imaginea 1 În perioada 11 - 17 martie a.c., echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Țara Bârsei” al județului Brașov au acționat la 288 evenimente.

Echipajele de stingere au intervenit prompt pentru stingerea a 12 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.). De asemenea, echipajele operative au intervenit la 13 accidente rutiere, din fericire în cazul niciunuia nu a fost nevoie de intervenția autospecialei de descarcerare;

Au mai fost executate 10 acţiuni la alte situaţii de urgenţă, cu un număr de 13 persoane asistate. Cele mai multe intervenții au fost realizate de echipajele SMURD, cu un total de 234 de intervenții și 234 de persoane asistate.

În decursul săptămânii trecute, s-au desfășurat 10 acțiuni preventive, de pregătire și de informare, dintre care 5 exerciții cu forțe în teren și 5 recunoașteri în teren și activități de informare preventivă.

𝑰𝒏𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 𝑰𝑺𝑼 𝑩𝒓𝒂𝒔̦𝒐𝒗 𝒂𝒖 𝒅𝒆𝒔𝒇𝒂̆𝒔̦𝒖𝒓𝒂𝒕 𝒊̂𝒏 𝒑𝒆𝒓𝒊𝒐𝒂𝒅𝒂 11 – 17 𝒎𝒂𝒓𝒕𝒊𝒆 a.c. 𝒐 𝒔𝒆𝒓𝒊𝒆 𝒅𝒆 𝒂𝒄𝒕̦𝒊𝒖𝒏𝒊 𝒅𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒓𝒐𝒍 𝒔̦𝒊 𝒗𝒆𝒓𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒏 𝒔𝒄𝒐𝒑𝒖𝒍 𝒅𝒆𝒑𝒊𝒔𝒕𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝒔̦𝒊 𝒊̂𝒏𝒍𝒂̆𝒕𝒖𝒓𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝒑𝒐𝒕𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂𝒍𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒄𝒂𝒖𝒛𝒆 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖. Acțiunile de control au avut ca scop identificarea oricăror nereguli legate de măsurile de securitate la incendiu.

Ca urmare a verificărilor executate la 26 de obiective turistice au fost identificate 178 deficiențe și au fost aplicate 157 sancțiuni contravenționale astfel: • 117 avertismente; • 40 amenzi în cuantum total de 511.000 lei.

➡️ 𝑷𝒓𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒂𝒄𝒕𝒊𝒗𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊𝒍𝒆 𝒊𝒏𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒐𝒓𝒂𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒂𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕𝒂̆ 𝒔𝒂̆𝒑𝒕𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒂̆ 𝒂𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒖𝒓𝒎𝒂̆𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆𝒍𝒆:

  • o nouă serie de ofițeri din cadrul mai multor inspectorate de situații de urgență a absolvit “Stagiul pentru perfecționarea tehnicilor de pătrundere și ventilarea construcțiilor” în cadrul Poligonului de Antrenament și Pregătire de Specialitate Făgăraș;

  • forțe și mijloace din cadrul inspectoratului au participat activ în organizarea exercițiilor din cadrul cursului Incident Command System, la Spitalul Codlea, Tunelul Teliu, Fabrica de Bere Ursus și Sala Sporturilor;

  • de asemenea, personal din cadrul inspectoratului a participat în cadrul Comandamentului Operațional la Festivalul MASSIF, dar și cu personal operativ care a asigurat măsurile de siguranță pe perioada festivalului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.