Săptămână solicitantă pentru pompierii brașoveni

Miercuri, 13 Martie 2024Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Saptamana solicitanta pentru pompierii brasoveni | imaginea 1 𝐒𝐚̆𝐩𝐭𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐚 𝟐𝟔 februarie – 𝟎𝟑 martie a.c. 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐮𝐧𝐚 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐧𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐛𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢, 𝐬𝐞𝐧𝐬 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞, 𝐢̂𝐧 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝟕 𝐳𝐢𝐥𝐞, 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐚𝐮 𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐩𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟒𝟏𝟎 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐢̂𝐧 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐚 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐛𝐮𝐧𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫𝐚.

În acest interval, ISU Brașov a intervenit astfel:

  • cele mai multe intervenții au fost desfășurate de către echipajele SMURD, acestea efectuând un număr de 𝟑𝟏𝟔 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢, și au asistat medical 𝟑𝟏𝟗 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞;
  • echipajele operative au intervenit în 𝟏𝟔 𝐚𝐜𝐜𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐫𝐮𝐭𝐢𝐞𝐫𝐞, pentru măsurile necesare de prevenire și stingere a incendiilor;
  • au acționat pentru stingerea a 𝟓𝟖 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢 𝐢𝐳𝐛𝐮𝐜𝐧𝐢𝐭𝐞, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale;
  • echipajele au intervenit în 𝟏𝟎 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫𝐚, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐭𝐞 𝟐𝟕 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐩𝐞 𝐭𝐢𝐦𝐩𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫;
  • de asemenea, în perioada mai sus menționată, inspectoratul a participat la 𝟗 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧.

Din punct de vedere al Serviciului pentru Pregătire, Intervenție și Reziliența Comunităților, în perioada sus menționată a avut loc un nou stagiu de stingere incendii pentru seria XIX de voluntari înscriși în programul “Salvator din pasiune”.

De asemenea, tot în această perioadă au avut loc în Piața Sfatului activități de informare preventivă, precum și o expoziție de tehnică a pompierilor brașoveni.

Pe linie de prevenire, s-au continuat verificările la obiectivele turistice din județul Brașov.

În acest context, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, în săptămâna 26.02 – 03.03.2024, au efectuat 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝟏𝟒 𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐬𝐦, 𝐢̂𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚 𝐜𝐚̆𝐫𝐨𝐫𝐚 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝟓𝟔 𝐝𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐫𝐭𝐢𝐬𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝟐𝟔 𝐝𝐞 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐳𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐮𝐚𝐧𝐭𝐮𝐦 𝐝𝐞 𝟐𝟖𝟗.𝟓𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.

De asemenea, în contextul marcării Săptămânii Protecției Civile, inspectorii de prevenire au participat la campanii de informare preventivă în cadrul spațiilor comerciale și a zonelor pietonale intens circulate, dar și în lăcașurile de cult din județ. Acțiunile salvatorilor urmăresc modul în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranță fiecăruia dintre noi.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.