Sute de intervenții executate de pompierii vâlceni în luna februarie

Sâmbătă, 16 Martie 2024Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Sute de interventii executate de pompierii valceni in luna februarie | imaginea 1 Stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, descarcerarea, salvarea persoanelor și animalelor aflate în pericol, asanarea terenurilor de muniție rămasă neexplodată reprezintă doar câteva exemple, dintre cele 715 misiuni desfășurate de salvatorii vrânceni, în decursul lunii februarie.

Astfel, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale, în 389 cazuri.

Cele mai multe solicitări au fost preluate de paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani (165 cazuri), urmând apoi Secția de Pompieri Adjud (98 cazuri), Stația de Pompieri Panciu (78 cazuri) și Secția de Pompieri Vidra (48 cazuri).

De asemenea, echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea a 36 incendii, 28 dintre acestea manifestându-se la gospodăriile populației, principalele cauze fiind: foc deschis în spații deschise, instalații electrice defecte; coș, burlan de fum defect sau necurățat și 62 incendii de vegetație uscată.

Totodată, echipajele de descarcerare au intervenit în 8 misiuni, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au mai acționat în: 13 situații privind asistența persoanelor, deblocări de uși, înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, asigurare/supraveghere a zonelor pentru prevenirea situațiilor de urgență, 5 misiuni de sprijin la intervenție, 4 misiuni pirotehnice.

Au mai executat 3 misiuni pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții și 41 alte intervenții. Au fost desfășurate 101 activități de recunoaștere în teren și 6 exerciții cu forțe și mijloace în teren, care au vizat pregătirea și perfecționarea deprinderilor pentru executarea misiunilor.

În 8 cazuri, echipajele pompierilor au fost întoarse din traseu, 6 deplasări s-au efectuat fără a mai fi necesară intervenția salvatorilor, iar 6 solicitări s-au dovedit a fi alarme false. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au intervenit, independent și în cooperare cu serviciile profesioniste pentru situații de urgență (ISU) în 26 cazuri.

Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, dinamica evenimentelor din teren, fiind atent monitorizată de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns și asigurarea cooperării permanente cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, cu operatorii de utilități publice, precum și cu Serviciile Voluntare/Private pentru Situații de Urgență (SVSU/SPSU), cărora li se mulțumește pentru buna colaborare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.