Explozie urmată de incendiu, într-o gospodărie botoșăneană

Marți, 02 Aprilie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Explozie urmata de incendiu  intr o gospodarie botosaneana | imaginea 1 Instalaţiile electrice subdimensionate, defecte sau improvizate pot provoca incendii!

Vineri noaptea, 29 martie a.c., o bucătărie de vară și un depozit de cereale din localitatea Victoria (Hlipiceni) au ars din cauza unui scurtcircuit.

Un vecin a observat flăcările și a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Aceștia au constatat că ardeau generalizat bucătăria de vară, un foișor și un depozit de cereale, iar flăcările se extinseseră și la șarpanta casei de locuit.

Echipajele de intervenție au reușit să salveze casa de locuit. O butelie de aragaz a explodat în interiorul bucătăriei de vară până la sosirea pompierilor la locul intervenției.

Proprietara în vârstă de 70 de ani a suferit un atac de panică și i s-a acordat îngrijiri medicale la fața locului de către un echipaj de ambulanță.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică.❗️Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.