Incendiu devastator la Rafinăria Petromidia

Marți, 02 Aprilie 2024Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Incendiu devastator la Rafinaria Petromidia | imaginea 1 În fotografii sunt câțiva dintre cei 80 de pompieri care, vineri dimineață, 29 martie a.c., au participat la evenimentul produs la Rafinăria Petromidia din județul Constanța. Incidentul a fost observat de 2 colegi de la stația Midia, care au sunat de urgență la dispeceratul ISU Constanța.

În doar 3 minute, Planul Roșu de Intervenție a fost activat, măsură care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Gradual, în zona de intervenție, au fost alocate autospeciale de stingere, autoscări, autospecială pentru transport personal și victime multiple, autospecială CBRN și ambulanțe SMURD, însumând peste 20 de mijloace tehnice.

Pentru eficientizarea misiunii derulate de pompieri, efectivele locale au fost suplimentate cu alte 4 autospeciale de stingere, 2 de la ISU Călărași și 2 de la ISU Ialomița, precum și cu 1 autospecială de transport roboți de la ISU București-Ilfov.

Eforturile salvatorilor, coordonarea, inclusiv cu echipajul serviciului privat al operatorului economic, și experiența lucrului în echipă au făcut ca misiunea să fie gestionată cu succes, fără a exista victime sau pierderi de vieți.

Li se adresează felicitări pentru modul în care au acționat, precum și pentru profesionalismul dovedit în urma punerii în aplicare a procedurilor de răspuns în astfel de situații!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.