Intervenție pentru înlăturarea pericolului unui eveniment chimic

Luni, 15 Aprilie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventie pentru inlaturarea pericolului unui eveniment chimic | imaginea 1 Pompierii Detașamentului Deva au intervenit, miercuri, 10 aprilie a.c., pentru înlăturarea pericolului unui eveniment chimic, ce s-ar fi putut produce din cauza unui recipient metalic umplut cu o substanță toxică dizolvantă, aflat în curtea unei firme din localitatea Mintia.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost efectuat de unul dintre angajații agentului economic. Acesta a observat că recipientul cu capacitatea de 200 litri, plin cu substanța chimică, s-a deformat într-o perioadă scurtă de timp, din motive necunoscute.

În urma fluxului de informații dintre comanda ISU Hunedoara – Dispeceratul județean integrat 112 – comandantul intervenției și echipajul CBRN s-a stabilit tipul și natura substanței și s-a acționat de urgență conform procedurilor.

Pompierii au intervenit cu un echipaj de stingere și unul CBRN (Chimic – Biologic – Radiologic – Nuclear) și au acționat în etape, pentru răcire, cercetare chimică și, în final, pentru depresurizarea recipientului care ar fi putut provoca evenimentul chimic.

Intervenția a avut un grad ridicat de risc, iar profesionalismul pompierilor militari și-a spus, din nou, cuvântul. Misiune încheiată cu succes!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.