Lecție despre fair-play și dăruire - Respect, Plt. maj. Popa Constantin!

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Lectie despre fair play si daruire   Respect  Plt  maj  Popa Constantin | imaginea 1 Sâmbătă, 6 aprilie a.c., în timp ce participa ca jucător la meciul de fotbal dintre reprezentativele localităților Vâlcănești și Provița de Sus, a observat cum, deodată, fără să fie lovit, portarul echipei adverse cade secerat la pământ și rămâne nemișcat, creând panică în rândul coechipierilor săi.

Constantin, văzând cele întâmplate, nu a mai ezitat nicio secundă și a alergat către tânărul căzut, strigând în același timp către observatorul meciului să sune la 112.

Cu calm și profesionalism, pompierul a evaluat situația, l-a așezat în poziția laterală de siguranță, s-a asigurat că are căile respiratorii deschise, urmărind permanent dacă tânărul respiră, deși era inconștient și nu răspundea niciunui stimul exterior.

Ba mai mult, până la sosirea echipajului de paramedici, a adus din mașina personală pipa guedel pe care urma să o folosească în cazul în care nu ar mai fi reușit sa păstreze căile aeriene libere.

Dându-și seama că situația este una gravă, a sunat și el la 112, unde s-a prezentat și le-a transmis colegilor din dispecerat că este nevoie de un echipaj de prim ajutor cu medic, recomandându-le ca persoana să fie preluată mai întâi de echipajul SMURD ajuns la fața locului și, mai apoi, să fie predată la întâlnire ambulanței cu medic.

Ajuns la spital și fiind stabilizat de medici, tânărul căruia i s-a făcut rău pe terenul de fotbal a postat pe Facebook un mesaj prin care îi mulțumește salvatorului și își exprimă dorința de a-l cunoaște pentru a-i mulțumi personal.

Felicitări, Constantin! În ciuda presiunii momentului, ai reușit să rămâi concentrat și determinat să oferi ajutor, singurul lucru urmărit fiind salvarea celui aflat în dificultate. Ești cu adevărat un exemplu pentru noi toți!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.