Prietenul la nevoie se cunoaște! Respect, Adrian Căpușan!

Marți, 02 Aprilie 2024Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Prietenul la nevoie se cunoaste  Respect  Adrian Capusan | imaginea 1 Acest lucru a demonstrat pompierul de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca, Adrian Căpușan, care, în dimineața zilei de sâmbătă, 30 martie a.c., i-a schimbat destinul prietenului său.

Adrian, împreună cu Daniel, Petrișor și Adi, s-a hotărât să facă o nouă excursie în natură și să-și încerce norocul pe lacul din comuna Ciurila. Și-au pregătit cele necesare, urmând ca noaptea să doarmă în corturi. Nu e prima ieșire de acest fel, însă ce au trăit de această dată, cu siguranță, va rămâne în memoria tuturor.

Cu puțin timp înainte de răsărit, Adrian a fost trezit de strigătele disperate ale lui Adi, aflat în cortul din vecinătate.

”- Băieți! Trezirea! Arde! Repede afară! Petrișor e înăuntru. - Adrian, trebuie să faci ceva! Petrișor nu mai poate să respire, trebuie să-l salvăm! - Intru după el! Adi, Daniel luați gălețile și aduceți cât mai multă apă. Il scot și sun la 112, avem nevoie de ajutor.”

În doar câteva secunde, după ce le-a spus prietenilor ce să facă, Adrian nu a stat pe gânduri și a intrat în cort, l-a găsit pe prietenul său și l-a tras afară.

Cei trei băieți au acționat să stingă incendiul. Totul s-a petrecut foarte repede, iar în scurt timp pompierii de la Turda și o ambulanță au ajuns imediat pe malul lacului. În doar câteva minute, incendiul a fost stins, iar Petrișor a primit îngrijirile medicale, ulterior a fost transport de urgență la spital.

„Am vorbit cu el, e la spital la Cluj-Napoca. E bine, asta contează cel mai mult. S-a intoxicat și mi-am făcut griji pentru el, deoarece știu că suferă de o afecțiune respiratorie. Mi-am păstrat calmul pentru că era esențial.

Focul s-a extins extrem de rapid la cort și a pornit de la o pătură care, cel mai probabil, a intrat în contact cu aparatul lor de încălzit. Îmi place să ajut, de aceea m-am și înscris la pompieri ca soldat, dar în acel moment nu m-am gândit în mod direct la meseria noastră. Pur și simplu am sărit să îmi salvez prietenul, cum ar fi făcut oricine”, a mărturisit Adrian.

Felicitări, Adrian! Deși ești la început de drum, ai dovedit stăpânire de sine, iar datorită ție un om trăiește!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.