Accidente rutiere, incendii și alte intervenții

Vineri, 17 Mai 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Accidente rutiere  incendii si alte interventii | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 66 situații de urgență în interval de 72 de ore.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate prin numărul unic de urgenţă 112 să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 66 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 59 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim-ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la patru accidente rutiere.

Acestea s-au produs pe raza localităţilor: Călăraşi (unde au fost implicate două autoturisme şi două persoane din care a rezultat o victimă, rănită uşor), A2 – KM 108 Calea I- Bucureşti-Constanţa (un autoturism a acroşat parapetul, a fost implicată o singură persoană), pieton lovit de un autoturism în Comuna Dragoş Vodă, victimă de sex feminin, minoră, în vârstă de aproximativ 15 de ani, rănită uşor, transportată la UPU Călăraşi şi minoră în vârstă de 9 ani căzută de pe bicicletă în comuna Ciocăneşti, a fost transportată de către elicopterul SMURD la un spital din Capitală.

În urma producerii celor patru accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea persoanelor implicate în evenimentele rutiere enumerate mai sus.

De asemenea, echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs pe raza localităţii Coslogeni, la o hală de pui (nu au fost înregistrate pagube materiale – la momentul localizării incendiului acesta se manifesta cu degajări mari de fum, fără flacără).

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localitatea Nicolae Bălcescu, nefiind înregistrate pagube materiale.

Totodată, echipajele profesioniste din cadrul ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină pentru degajarea unui copac de pe un autoturism în Municipiul Olteniţa.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.