Accidente rutiere, incendii și alte misiuni în sprijinul comunităților

Sâmbătă, 04 Mai 2024Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Accidente rutiere  incendii si alte misiuni in sprijinul comunitatilor | imaginea 1 Pompierii clujeni au desfășurat 212 misiuni în perioada 26-28 aprilie a.c. Dintre acestea, 39 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 173 de cazuri medicale.

Printre cele mai importante misiuni, amintim intervenția desfășurată sâmbătă, 27 aprilie a.c., la un accident rutier petrecut pe centura Vâlcele-Apahida. Echipajele operative au găsit la fața locului un autoturism avariat, iar în interior se afla un bărbat încarcerat.

Bărbatul a fost extras în siguranță de pompieri, fiind în permanență conștient și cooperant. Ulterior, acesta a fost transportat la spital. La misiune au luat parte două autospeciale cu modul de descarcerare, precum și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă.

Tot sâmbătă, pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit la un accident rutier petrecut pe raza localității Sălișca, comuna Câțcău. În accident au fost implicate o motocicletă și o autoutilitară, rezultând o singură victimă.

Mai exact, a fost vorba despre conducătorul motocicletei care a suferit multiple traumatisme. Tânărul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost găsit în stare de inconștiență, fiind ulterior intubat și ventilat mecanic de către echipajul SAJ.

La rândul lor, pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit sâmbătă seara la un accident rutier petrecut pe DN1 E60, la intrarea în localitatea Florești.

La fața locului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, unde au găsit patru autoturisme avariate, dintre care unul răsturnat, cu ocupanții ieșiți din acestea. Nouă persoane au fost consultate la fața locului, dintre care o tânără, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

❕ Prevenirea situațiilor de urgență duce la salvarea de bunuri și chiar vieți omenești. Astfel, oricine poate lua pe cont propriu câteva măsuri de siguranță împotriva incendiilor, cum ar fi:

❗️ Instalează detectoare individuale de fum (câte unul în dormitoare, camera de zi, holuri)! Funcționarea corectă a acestora reduce la jumătate numărul victimelor incendiilor. Testează-le și înlocuiește-le bateriile când auzi sunetul de baterie descărcată.

❗️ Achiziționează un stingător de incendiu! ❗️Nu fuma niciodată în pat❗️Păstrează tot ce ar putea lua foc la cel puțin 1 metru de sursele de încălzire și lumânări!

❗️ Curăță periodic spațiile de depozitare din locuință. Nu păstra ziare și reviste vechi care, în caz de incendiu ar putea contribui la producerea unei cantități ridicate de căldură şi fum!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.