Incendii la gospodării, accidente rutiere și alte intervenții

Joi, 09 Mai 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendii la gospodarii  accidente rutiere si alte interventii | imaginea 1 În perioada minivacanței prilejuită de zilele de 1 mai și de Sărbătoarea Paștelui, 1-6 mai a.c., pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara au fost, ca de obicei, la datorie, au monitorizat permanent dinamica intervențiilor la nivel județean și au acționat prompt acolo unde a fost nevoie.

Salvatorii hunedoreni au participat la 374 misiuni și intervenții, pentru salvarea vieții și bunurilor, în sprijinul cetățenilor sau pentru protejarea mediului.

În cele 6 zile, răspunsul la urgențele medicale a fost asigurat prin intermediul echipajelor SMURD care au acordat, în 300 situații, primul ajutor medical, dar au asigurat și transportul persoanelor aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

De asemenea, pompierii au acționat operativ în 21 de situații de urgență cauzate de incendii la gospodării, accidente rutiere, incendii de vegetație uscată sau în alte situații, dar și în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean.

Astfel, în data de 02 mai a.c., Detașamentul de Pompieri Petroșani a intervenit în localitatea Vulcan, Dealul Babii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară. Au ars acoperiș, terasă de lemn și aproximativ 6 metri cubi de lemne pentru foc. Cauza probabilă a fost jarul sau scânteile rezultate în urma focului.

În data de 05 mai a.c., pompierii Detașamentului Petroșani și ai Gărzii de Intervenție Lupeni au intervenit în localitatea Câmpul lui Neag pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană.

Pompierii au localizat și au lichidat incendiul în limitele găsite și, din fericire, nu au existat victime. Intervenția a durat circa 4 ore, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pe linia preventivă, pompierii au desfășurat, în mai multe localități hunedorene, 53 de activități de recunoaștere în teren și informare preventivă, efectuate la lăcașurile de cult, în principalele zone de picnic și în stațiunile turistice din județul Hunedoara.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.