Incendii și alte intervenții în sprijinul comunităților

Luni, 27 Mai 2024Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Incendii si alte interventii in sprijinul comunitatilor | imaginea 1 În interval de 24 de ore, efectivele I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit la 15 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Au mai intervenit la două incendii, dintre care unul izbucnit la o casă de locuit din localitatea Necșești, la două deblocări de uși, pentru a facilita accesul echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate și la două misiuni pentru evacuarea apei din curțile unor cetățeni din municipiul Turnu Măgurele.

Dintre intervențiile menționate mai sus, cea mai dificilă a fost în localitatea Necșești, la un incendiu de locuință, anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență în jurul orei 17.34.

La sosirea echipajelor de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, focul se manifesta generalizat la o construcție, pe o suprafață de circa 80 mp, cu pericol de extindere la anexele gospodărești din apropiere.

Cu toate că incendiul a fost localizat rapid, pompierii au fost nevoiți să acționeze aproape două ore până la stingerea în totalitate a incendiului, intervenția fiind îngreunată de cantitățile mari de materiale combustibile.

Valoarea pagubelor, reprezentând imobilul și bunurile din interior, a fost estimată la suma de 30000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la circa 5000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit electric.

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, pompierii solicită cetățenilor să respecte următoarele recomandări:

  • nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;
  • nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea;
  • instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului;
  • verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

❗️Foarte important❗️Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.