Incendiu în balconul unui apartament - Totul a pornit de la o lumânare

Joi, 09 Mai 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu in balconul unui apartament   Totul a pornit de la o lumanare | imaginea 1 O lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile a provocat un incendiu în balconul unui apartament de pe strada Vârnav, din municipiul Botoșani.

Deși era acasă, proprietara nu și-a dat seama că ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat că iese fum și a sunat la 112 după ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu cinci autospeciale de intervenție, trei de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Proprietara a fost găsită în casă, suferise un atac de panică, a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar a refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost stins în scurt timp, iar apartamentul, situat la etajul II, a fost aerisit. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor care locuiesc pe scara respectivă.

Evenimentul s-a produs luni, 6 mai a.c.

❗️ATENȚIE ❗️Astfel de cazuri pot fi evitate dacă respectați următoarele măsuri:

  • asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
  • nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;
  • amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;
  • nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;
  • stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;
  • nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.