Intervenție cu vehiculul special pentru salvarea unei persoane

Sâmbătă, 04 Mai 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Interventie cu vehiculul special pentru salvarea unei persoane | imaginea 1 Pompierii militari călărăşeni au intervenit marți dimineaţa, 30 aprilie a.c., pentru acordarea primului ajutor şi transportul unei persoane vârstnice rămasă blocată la o fermă din cauza căilor de acces impracticabile.

Marți dimineaţă, în jurul orei 07.00 pompierii militari călărăşeni au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Grădiştea, la o fermă aflată la aproximativ 8 km de Drumul Naţional 31, pentru acordarea primului ajutor şi transportul la spital a unei persoane de sex masculin în vârstă de aproximativ 70 de ani.

Din cauza ploilor abundente, drumurile până la respectiva fermă au devenit impracticabile pentru ambulanţe.

Pompierii militari s-au deplasat rapid la locul intervenţiei cu un echipaj de căutare-salvare și un echipaj de prim ajutor, o autospecială de intervenţie și un vehicul cu capacitate mărită de trecere SHERP din cadrul Detaşamentului Călăraşi.

În aproximativ 55 de minute, pompierii au ajuns la fermă cu vehiculul cu capacitate mărită de trecere SHERP şi au preluat persoana în stare de conştienţă, iar ulterior a fost predată echipajului SMURD, care a transportat-o la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Călăraşi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.