Misiunile pompierilor mehedințeni la sfârșit de săptămână

Vineri, 17 Mai 2024Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Misiunile pompierilor mehedinteni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 10-12 mai a.c., pentru salvarea victimelor și asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la patru accidente rutiere, stingerea unui incendiu izbucnit la boilerul electric al unei unități sanitare din municipiul Dr. Tr. Severin.

Au mai intervenit la asanarea unor elemente de muniție, transportul unei persoane supraponderale, salvarea unui animal și deblocarea ușii unei locuințe. Paramedicii SMURD au intervenit și pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 38 de persoane cu afecțiuni medicale.

De asemenea, pentru asigurarea unui climat de siguranţă în rândul cetăţenilor, șapte echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin şi Gărzii de Intervenție Baia de Aramă au fost prezente pe durata manifestărilor cultural-artistice prilejuite de „Zilele Severinului 2024” şi ,,Sărbătoarea Liliacului” din comuna Ponoarele, în vederea optimizării timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Pompierii mehedințeni au acționat, alături de echipaje medicale ale SAJ, pentru acordarea îngrijirilor medicale de urgență și transportarea la spital, a victimelor accidentelor rutiere produse în acest weekend, unul dintre accidentele rutiere fiind urmat de incendiu.

Noaptea de duminică spre luni, 12 mai a.c., în jurul orei 00.35, respectiv 00.45, pompierii mehedințeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza localităților Gura-Văii și Strehaia. În urma accidentelor, au rezultat șase victime, care prezentau traumatisme minore, cinci dintre acestea fiind transportate la spital.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.