Pompierii hunedoreni, la datorie

Vineri, 17 Mai 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Pompierii hunedoreni  la datorie | imaginea 1 În interval de trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 185 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 150 astfel de solicitări. Cele mai multe cazuri au fost operate de către: - Detașamentul Deva: 38 intervenții; - Detașamentul Hunedoara: 17 intervenții; - Detașamentul Petroșani: 13 intervenții.

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 3 incendii produse la: acoperișul unei centrale termice dezafectate din municipiul Deva, o anexă gospodărească din localitatea Valea Lupului, respectiv vegetație uscată în localitatea Holdea.

Intervențiile prompte ale salvatorilor au făcut ca pagubele materiale rezultate în urma acestor evenimente să fie reduse și din fericire, nu au existat victime.

De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 6 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Șoimuș, Simeria, Petroșani, Deva și pe autostrada A1, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 5 cazuri, au desfășurat 12 misiuni de informare preventivă, 5 misiuni de recunoștere în teren și au acționat în alte 4 situații pentru protecția comunității.

𝗠ă𝘀𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝗲𝘅𝗽𝗹𝗼𝗮𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮ț𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗲❗Pentru înlăturarea riscului de incendiu, pompierii vă recomandă:

  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Componentele ce prezintă defecţiuni trebuie să fie înlocuite imediat;
  • nu interveniţi asupra contorului;
  • orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar de personal autorizat;
  • utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului conform prospectului produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;
  • amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de apă;
  • nu suprasolicitați instalația electrică.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.