Situații de urgență gestionate la sfârșit de săptămână

Vineri, 24 Mai 2024Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Situatii de urgenta gestionate la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 17-19 mai a.c., pentru gestionarea a 35 de situații de urgență.

Aceștia au acționat pentru salvarea victimelor a trei accidente rutiere, stingerea unui incendiu, salvarea unui animal și transportarea a două persoane supraponderale cu probleme medicale.

De asemenea, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a desfășurat o misiune pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor pe timpul unui meci de fotbal, nefiind înregistrate evenimente negative.

Totodată, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 27 de persoane.

Sâmbătă seara, 18 mai a.c., un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe containere pentru gunoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii reamintesc măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

  • nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
  • atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;
  • stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
  • nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu;
  • utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.