Doi adulți și un bebeluș, salvați de pompierii hunedoreni

Luni, 10 Iunie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Doi adulti si un bebelus  salvati de pompierii hunedoreni | imaginea 1 Trei persoane, 2 adulți și un copil de 8 luni, aflate la scăldat pe râul Strei, în zona localității Streisângeorgiu, au fost salvate de pompierii din Hunedoara și Deva, după ce au rămas izolate, sâmbătă după-amiază, 8 iunie a.c., pe o insulă formată în urma deversării apei dintr-un lac de acumulare al unui baraj aflat în amonte, pe cursul apei.

La sosirea salvatorilor, cele 3 persoane se aflau pe o suprafață de uscat neatinsă încă de apa care, în urma deversării controlate, curgea învolburată și cu un volum din ce în ce mai mare. Misiunea pompierilor a fost deosebit de dificilă, pentru că s-a identificat cu greu o porțiune de pe mal de unde au putut fi trimise echipajele cu bărcile de salvare.

În timpul operațiunii de deplasare spre locul unde se aflau persoanele izolate, salvatorii au ținut legătura, prin telefon, cu tatăl copilului, pentru a evita eventualele atacuri de panică din partea mamei, aflată cu copilul în brațe, fiind speriată de creșterea bruscă a nivelului apei.

Intervenția s-a efectuat cu echipaje de salvare din care au făcut parte inclusiv pompieri scafandri și alpiniști. Cele 3 persoane au fost extrase în siguranță și evaluate medical de către echipajul SMURD, refuzând, ulterior, transportul la spital. Misiune încheiată cu succes!

RECOMANDĂRI! Pentru sezonul estival, când intenționați să vă petreceți timpul liber la scăldat, I.S.U. Hunedoara vă încurajează să țineți cont de următoarele recomandări:

  • mergeți doar în locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • evitaţi lacurile, canalele sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • respectați panourile de avertizare „Scăldatul interzis, pericol de înec!”;
  • nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau de pe alte construcţii;
  • nu intrați în apa rece după expunerea la soare;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
  • echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie folosite de către copii sub supravegherea adulților.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.