Incendiu de vegetație uscată, extins la o casă

Sâmbătă, 15 Iunie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu de vegetatie uscata  extins la o casa | imaginea 1 Un incendiu violent s-a produs, marți după-amiază, 11 iunie a.c., în localitatea Stănești. De la vegetația uscată, flăcările s-au extins în două curți și la o casă. O tânără cu probleme de sănătate, imobilizată, a fost ajutată de rude și de vecini să iasă din curte, până la sosirea echipajelor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere, două cisterne și o ambulanță SMURD. Aceștia au fost sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, cu un buldoexcavator.

Pompierii au constatat faptul că locuința ardea, atât la nivelul acoperișului, cât și în interior. Incendiul se manifesta și la vegetație uscată, în mai multe focare și în locuri greu accesibile. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Casa a ars pe o suprafață de aproximativ 80 mp, fiind afectate și bunurile din interior. De asemenea, au ars circa 4.000 mp de vegetație uscată. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de focul în aer liber lăsat nesupravegheat.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.