Intervenție de peste 12 ore pentru stingerea unui incendiu de vegetație

Sâmbătă, 01 Iunie 2024Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Interventie de peste 12 ore pentru stingerea unui incendiu de vegetatie | imaginea 1 Timp de peste 12 ore, pompieri militari și civili din cadrul Gărzii de Intervenție Nr. 2 Toplița și SVSU Toplița, alături de silvicultori, au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a afectat 20 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, dar și puieți de conifere din regenerare naturală, în zona Dealul Mocear, din apropierea Topliței.

Acțiunea de intervenție a fost îngreunată din cauza faptului că nu s-a putut realiza accesul cu autospecialele de intervenție până la focarele de incendiu, fiind o zonă greu accesibilă, echipajele de stingere acționând cu mijloace de primă intervenție din dotare (pliciuri, lopeți), pe un teren accidentat și pe timp de noapte.

De menționat este faptul că, în ciuda dificultăților întâmpinate, cauzate de vânt și acces dificil, pompierii au reușit lichidarea incendiului, în cursul nopții de luni, 27 mai a.c., și au evitat extinderea la fondul forestier.

Precizăm faptul că, după fiecare incendiu de vegetaţie uscată sau miriște de pe terenurile arabile, ISU înaintează Agenției Județene de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) coordonatele geospaţiale ale locului în care s-a produs evenimentul pentru adoptarea unor măsuri în consecinţă.

Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.