Intervenții, misiuni și activități preventive

Vineri, 07 Iunie 2024Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 1 În perioada 31 mai – 03 iunie a.c., pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 1108 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 901. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 35 de incendii și pentru soluționarea altor 172 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Sâmbătă, 01 iunie a.c., prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o spălătorie situată pe Calea Floreasca, din sectorul 2 al Capitalei.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafată de aproximativ 20mp, unde au ars echipamente. În urma evenimentului, o persoană a fost evacuată de către echipajele de căutare-salvare. Pentru gestionarea situației de urgență, au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de prim ajutor și descarcerare și un echipaj SMURD.

Tot sâmbătă, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un restaurant, pe strada Barbu Văcărescu, din sectorul 2 al Capitalei. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta în bucătăria restaurantului pe o suprafață de aproximativ 30mp.

În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență, s-a intervenit cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, Detașamentul Special de Salvatori, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și două echipaje SMURD.

Sâmbătă seara, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație, pe strada Molidului din localitatea Tamași, Corbeanca, județul Ilfov.

La sosirea primelor echipaje de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la vegetație uscată, având mai multe focare răspândite pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 34 de controale de prevenire și 11 informări preventive. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 88 de sancțiuni în cuantum de 5.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.