Intervenții în urma ploilor torențiale

Sâmbătă, 15 Iunie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Interventii in urma ploilor torentiale | imaginea 1 În urma averselor torențiale ce au căzut marți după-amiază, 11 iunie a.c., pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din cinci gospodării, astfel:

  • în municipiul Dorohoi, au fost inundate trei curți de pe străzile Spiru Haret, Fraternității și Ștefan cel Mare;

  • în localitatea Cuza Vodă, comuna Viișoara, apa a intrat într-o casă; - în localitatea Bajura, a fost inundat subsolul unei case.

Au acționat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, Punctul de Lucru Darabani și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Viișoara și Darabani.

➡️ În localitatea Dumbrăvița, acoperișul unei case care nu este locuită a fost luat de vânt. O parte dintre elementele de construcție au ajuns pe partea carosabilă a DN 29 A. Au fost îndepărtate de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ibănești.

➡️ În municipiul Botoșani, pompierii au intervenit pentru înlăturarea unor bucăți de tencuială de pe fațada unui bloc, la nivelul etajului șase. Oamenii au solicitat ajutorul deoarece erau îngrijorați că se puteau desprinde oricând și să cadă peste trecători sau autoturismele parcate în zonă.

ℹ️ Au fost vijelii puternice, cu rafale de la 70… 90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale care au acumulat peste 35 l/mp. Populația din localitățile vizate a fost alarmată prin sistemul RO-ALERT.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.