Intervențiile pompierilor băcăuani în urma fenomenelor meteo periculoase

Vineri, 07 Iunie 2024Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Interventiile pompierilor bacauani in urma fenomenelor meteo periculoase | imaginea 1 În urma fenomenelor hidrometeorologice manifestate în cursul zilei de marți, 04 iunie a.c., echipajele operative din cadrul ISUJ Bacău au fost solicitate să intervină pentru înlăturarea efectelor produse, după cum urmează:

  • intervenție pentru evacuarea apei din trei gospodării, în orașul Comănești;
  • intervenție pentru evacuarea apei din două gospodării, în comuna Gura Văii;
  • intervenție pentru evacuarea apei din două gospodării, în comuna Răcăciuni;
  • intervenție pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, în comuna Corbasca, sat Bacioiu;
  • intervenție pentru evacuarea apei din trei gospodării, în comuna Găiceana.

Pentru gestionarea misiunilor operative, în teren au fost angrenate următoarele forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău: 22 de pompieri militari, cu cinci autospeciale de intervenție și mijloace specifice.

Având în vedere avertizările meteorologice COD PORTOCALIU emise pentru județul Bacău, în intervalul menționat, respectiv 04 iunie a.c., au fost transmise cinci mesaje de avertizare a populației, prin sistemul Ro-Alert, în vederea luării măsurilor de autoprotecție.

Totodată, prognozele, avertizările, înștiințările și informările privind producerea fenomenelor meteorologice/hidrometeorologice periculoase, au fost transmise către autotitățile competente, în vederea dispunerii măsurilor specifice care se impun.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.